desi wap cute blonde teen toys masturbation show.
cuckhold milf fucked in hotel room by her black bull sissy hu. titshits
Home // Kaikki julkaisut // Eläinkokeet

Eläinkokeet

Yksi paljon keskustelua aiheuttava aihe hiustuotteissa sekä muussakin kosmetiikassa on eläinkokeet. Samaan keskusteluun liittyy usein myös vegaanisuus sekä tuotteiden luonnonmukaisuus. Mitä nämä termit oikein tarkoittavat ja mitä merkitystä niillä on käyttämääsi tuotteeseen? 

Kosmeettinen valmiste on iholle, hiuksiin tai muualle vartaloon ulkoisesti käytettävä tuote joka ei imeydy elimistöön. Suurin osa kosmetiikasta on synteettistä, eli tuotteiden ainesosat valmistetaan keinotekoisesti laboratoriossa. Luonnonkosmetiikasta puhuttaessa usein tarkoitetaan tuotteita, joiden ainesosat ovat labran sijaan peräisin luonnosta. Ainesosat saattavat silti olla aivan samoja kuin synteettisessä kosmetiikassakin. On hyvä myös huomioida, että luonnosta peräisin olevat aineet voivat aivan yhtä lailla allergisoida ja ärsyttää ihoa. 

Monesti kosmetiikka ei ole 100% luonnonmukaista, sillä tuotteiden säilyvyyden, tuoksun, koostumuksen tai muun tärkeän ominaisuuden vuoksi niihin on lisättävä esimerkiksi synteettisiä säilöntäaineita.
Kerastasen Aura Botanica – sarjan tuotteet ovat 96-99% luonnollista alkuperää. Myös Loréalin Source Essentielle – sarjan tuotteet sisältävät 80-100% luonnosta peräisin olevia aineita.

Vegaanisuus kosmetiikassa tarkoittaa, että tuotteessa ei ole mitään eläinperäisiä ainesosia. Näitä voivat olla esimerkiksi mehiläisvaha, lanoliini, kollageeni ja punaisena väriaineena käytetty karmiini. Eläinperäisissä ainesosissa ei ole mitään vikaa, mutta niitä välttäville löytyy myös sopivia vaihtoehtoja. http://animalia.fi/muu-kuluttaminen/elainperaiset-aineet-kosmetiikassa/ on hyvä listaus kosmetiikassa käytettävistä eläinperäisistä ainesosista. 

Vegaanisia tuotteita löytyy esimerkiksi Amikalta. Kaikki Amikan tuotteet ovat vegaanisia lukuunottamatta Haute Mess, Triple Rx shampoota & hoitoainetta ja Bust Your Brass -shampoota. Amikalla on sertifikaateista Leaping Bunny. Myös Simin kotimaiset, hajusteettomat ja herkillekin sopivat DS-tuotteet (poikkeuksena Heat protection spray- lämpösuoja) ovat vegaanisia.

Myös hiuksia korjaava Olaplex-sarja sekä useat suoravärit kuten Manic Panic ovat vegaaniystävällisiä. Eläintuotteista ainakin John Paul Pet on vegaaninen.

Eläinkokeet on kielletty EU:ssa valmiilla kosmetiikalla jo vuonna 2004 sekä 2013 myös raaka-aineiden testaus kiellettiin. Käytännössä siis kaikki EU:ssa myytävä kosmetiikka on eläinkokeetonta. Kosmetiikan eläinkokeettomuudelle on olemassa Euroopan komission ohjeet joiden mukaan “Ei ole testattu eläinkokeilla” -väittämää saa käyttää vain, jos tuotetta tai mitään sen ainesosia ei ole testattu missään vaiheessa eläinkokein. Koska suurin osa kosmetiikan raaka-aineista on lainsäädännön vaatimusten vuoksi testattu vuosia sitten, isolle osalle tuotteista ei voi komission ohjeiden mukaan käyttää “Ei ole testattu eläinkokeilla” -väittämää.

Joissain EU:n ulkopuolisissa maissa vaaditaan yhä eläinkokeita. Esimerkiksi Kiinan hallitus vaatii kaikkien siellä myytävien tuotteiden testauksen koe-eläimillä. Tämän vuoksi Kiinassa myytäviä tuotteita ei usein lasketa eläinkokeettomiksi. Kuitenkin nykyään esimerkiksi Loréal testaa Kiinassakin myytäviä tuotteita eläinten sijaan keinoiholla.

Leaping Bunny-sertifikaatin omaavat sarjat ovat täysin eläinkokeettomia sarjoja jotka eivät missään maissa testaa eläimillä raaka-aineita tai tuotteitaan. Esimerkiksi Amikalla on tämä sertifikaatti. Muita Cruelty Free sarjoja ovat mm. Paul Mitchell ja Moroccanoil. Nämäkään eivät tee eläinkokeita eivätkä myy tuotteitaan Kiinaan.

-Pia

Posted in Kaikki julkaisut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.